MIDDEN - DELFLAND

Slobeend (Anas clypeata)

Voorkomen: algemeen gehele jaar, broedgebied: rustige plaatsen nabij water.

Slobeend (Anas clypeata) - © GDP Schipluiden
Hij is uitgerust met een extra grote slobbersnavel.

Slobeend (Anas clypeata) - © GDP Schipluiden
Vrouwtje lijkt erg op de Wilde eend, behalve de snavel dan.

Slobeend (Anas clypeata) - © GDP Schipluiden
Slobberen tegen de wind in.

Slobeend (Anas clypeata) - © GDP Schipluiden
In het weiland bij een Grutto.

22 mei 2018