MIDDEN - DELFLAND

Spreeuw (Sturnus vulgaris)

Voorkomen: algemeen ;trekvogel, broedgebied: winterspreeuwen broeden noordelijker, zomerspreeuwen overwinteren zuidelijker.

Spreeuw (Sturnus vulgaris) © GDP Schipluiden
De Spreeuw houdt de voedertafels goed in de gaten.

Spreeuw (Sturnus vulgaris) © GDP Schipluiden
Met enige acrobatiek krijgt hij een zaadje uit een voedersilo.

Spreeuw (Sturnus vulgaris) © GDP Schipluiden

Spreeuw (Sturnus vulgaris) © GDP Schipluiden
Spreeuwen verplaatsen zich vaak in enorme zwermen.

Spreeuw (Sturnus vulgaris) © GDP Schipluiden
Spreeuwen vliegen vaak mee ook met de Kieviten...

Spreeuw (Sturnus vulgaris) © GDP Schipluiden
... de reden is niet bekend; wellicht trekken ze samen op?

23 mei 2018